Min mat

Mat ska helst av allt vara både god och nyttig och är den inte nyttig så måste den vara så förbaskat god så att det är värt att äta den ändå. Detta är en filosofi som driver mig till att ständigt förbättra mina recept och som pushar mig till att göra allt litet bättre varje gång jag lagar någon speciell maträtt.

Personligen äter jag till största delan enligt LCHF MEN jag gör även undantag när jag själv tycker att det är värt det. Det är inte så att jag inte längre tycker om potatis, ris etc (även om dessa saker inte lockar lika mycket som förr). Jag har heller inte glömt mina gamla recept och tekniker och jag lovar att jag kan göra grymma klyftpotatisar och gratänger. Det finns även rätter, så som en riktig pizza, som man helt enkelt inte kan komma i närheten av om man försöker ta bort kolhydraterna. I de flesta fall kan man dock enkelt göra anpassningar så att en rätt fortfarande smakar som den ska men passar den kosthållning man har valt.

I övrigt lagar jag all min mat från grunden med så bra råvaror som jag kan få tag på och undviker tillsatser och E-ämnen.

Jambalaya lchf recept

Min tolkning av en Jambalaya med kyckling, kryddig korv, oliver, broccoli, och lök i en kryddig sås med het färskhackad chilli och serverad med blomkolsris.