Då är vi igång

Välkomna!

Detta är mitt första inlägg på min splitter nya blogg som helt uppenbart handlar om mat och matlagning. Jag kommer givetvis att dela med mig av mina recept här men ett stort fokus kommer att ligga på tips och råd och olika tekniker för att lyfta en maträtt en nivå högre. Det vill säga, det är så lätt att man lagar vissa rätter med automatik utan att tänka ett steg till. Jag försöker göra tvärtom och varje gång jag har lagat något har jag oftast tre nya ideer om ändringar jag vill göra nästa gång.

Ett exempel?

Sug på den här: Varför strör nästan alla osten överst när de bakar en hemmalagad pizza medan pizzabagaren river den direkt på tomatsåsen och lägger påläggen ovanpå?

 

Härnäst vill jag bara förklara vad jag menar med undertiteln ”Inte bara LCHF”. Det är så enkelt att jag till största delen följer denna kosthållning men har full förståelse för att inte alla gör det. Många maträtter kan enkelt anpassas åt ena eller andra hållet och jag försöker att skapa en blogg för matintresserade där alla kan göra justeringar så att det passar just dem. Fair enough? Vill ni veta mer hur jag tänker om min mat och om mig så har jag skapat två sidor just för det ändamålet.

Bolognese på LCHF-vis

Ett exempel på hur lätt en rätt kan anpassas: ”Pasta” Bolognese med mycket lök, vitlök, färsk oregano och riven parmesan. Som tillbehör smörstekt vitkål istället för pasta.

4 svar på ”Då är vi igång

 1. Hej bror!
  Lycka till med bloggen, ser riktigt bra ut!
  Någon av våra gemensamma skapelser kanske hamnar här så småningom. Vi brukar ju kunna sno i hop en och annan avancerad rätt som till våra fruars stora glädje tar hela kvällen i anspråk, men den som väntar på något gott heter det ju.
  Kul att du refererar till osten på pizzan, undrar vem som lärde dig det…?
  /Martin

 2. Det är helt rätt bror. Det där med osten var något du nämnde för några år sedan och som har blivet en given del i min ”bag of tricks” för ett lyckat resulat.

  • Thanks Amy! I know you love the look of my food. It would be great if you ever got to taste any of it – a bit hard when you live half a world apart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.