Någon form av LCHF-Gnocchi

Av någon anledning funderade jag på om man kunde göra något pasta-liknande med litet blomkålsris som jag hade över. Försökte mig på litet experimenterade vilket resulterade i något som påminde om Gnocchi. Så här gjorde jag:

LCHF-Gnocchi på blomkål (2-3 portioner)

  • 2 dl kallt blomkålsris (blomkål som strimlats i småbitar och kokts som ris)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • ev. 1 tsk fiberhusk
  • salt
  • peppar

Jag blandade i mandelmjölet i blomkålsriset och mosade omkring ordentligt med en sked. Sedan tillsatte jag salt och peppar, rörde om och knäckte i ägget. Sist hade jag i litet fiberhusk för att få det att hålla ihop bättre. Jag hade i en matsked men det var på tok för mycket. Nästa gång ska jag testa med en tesked eller utesluta det helt.

När degen hade fått svälla en stund bakade jag ut den. Jag höll till på ett bakplåtspapper och använde även en minimal mängd mjöl bara för att degen inte skulle fastna. Jag antar att det hade gått lika bra med kokosmjöl men det kom jag på först senare.

Jag rullade ut degen i rullar och skar av dem i centimeterstora rullar. Dessa stekte jag sedan i mycket smör tills att de hade fått fin färg. Jag har en teori om att det lilla, lilla mjölet hjälpte till att få till en litet krispig yta.

Innag jag stekte mina Gnocchis testade jag att koka ett par. De flesta föll sönder och de som höll smakade som gummiklumpar.

LCHF-Gnocchi av blomkål och mandelmjöl

LCHF-Gnocchi av blomkål och mandelmjöl

1 svar på ”Någon form av LCHF-Gnocchi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.