Gott nytt år!

december 31, 2013

Ibland är det skönt att inte vara huvudansvarig för maten. I år har var och en en uppgift och jag får stå för efterrätten. Några vänner gör tigerräkor till förrätt, min bror, som är värd, lagar flamberad oxfile och jag bidrar med Cognacspäron. Tyvärr startade jag något sent men jag körde päronen i vacuum-marinatorn, så vi får se om de har fått tillräckligt med smak. De ser väldigt fina ut. Jag tänker också ta tillvara på såsen, severa med glass, vispgrädde och litet karamelliserade mandelspån.

Får passa på att önska alla ett gott nytt år och en god fortsättning!

Cognacspäron på gång

Päronen har marinerat i vacuum-marinatorn sedan igår. Jag hoppas att det ska räcka. Häller man dem istället i en trång glasburk ska de helst stå två dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>