Diska ur pannan…

Ett väldigt enkelt men handfast tips för ett bättre resultat är helt enkelt att veta när man bör diska ur stekpannan. Jag gjorde mig en enkel omelett fylld med ost, skinka och chili i morse. För att få till en god smak på skinkan bräckte jag den lätt i smör och lade sedan den åt sidan. I det här läget bör man diska ur stekpannan innan man går vidare med att göra omelleten, annars får man lätt ett brunsolkigt slutresultat.

Samma sak gäller när man, som jag ofta gör, steker kyckling tärnat i kuber. Man får inte lägga i för mycket kött i pannan på samma gång, för då får man ingen bra stekyta. Istället steker jag i omgångar och diskar ur panna mellan varje gång. Om jag inte gör det blir nästa omgång kyckling fulare i färgen och får inte lika bra stekyta.

Sedan är det ju nästan alltid lättare att diska ur en panna direkt efter att man har använt den istället för att låta matresterna stå och gro in.

Så…. diska pannan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.