Kasslergratäng med ost och champinjoner

december 3, 2013

Blev sugen på en jätteenkel rätt som smakar som riktig festmat:

Kasslergratäng med ost och champinjoner (4-6 portioner)

  • En bit kassler c:a 600g
  • 7-8 färska champinjoner
  • Litet riven god ost (herrgårdsost eller västerbottenost är bra)
  • 1/2  dl Philadelphiaost
  • 1 /2 dl creme fraishe
  • 1,5 – 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader, börja sedan med att koka ned grädde, creme fraishe och philadelphiaost till en tjockflytande sås. Salta och peppra tills det smakar bra. Skiva kasslern tunt och lägg skivorna om lott så att de täcker botten på en ugnsfast form. Skiva champinjoner och stek dessa litet lätt och fördela över kasslerskivorna. Häll över såsen och strö till sist över osten. Mycket ost är att rekommendera eftersom den fort går åt när var och en tar sina skivor från gratängen och osten är verkligen den magiska ingrediensen som lyfter den här rätten.

Skjutsa in de hela i ugnen och låt gratängen få fin yta, det tar c:a en halvtimma. Själv äter jag denna rätt med kokt morot och blomkål. Om man inte äter enligt LCHF passar kokt potatis ypperligt. Garnera gärna med färsk basilika – det passar verkligen bra.

Kasslergratäng med ost och champinjoner är en enkel rätt som ändå smakar litet som festmat

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.